پروژه دانشجویی رشته برق
پروژه دانشجویی رشته برق

پروژه دانشجویی رشته برق

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان :

 

    هدف اصلی استفاده از سیستم  BMSدر یک ساختمان ، ذخیر ه سازی انرژی و مصرف صحیح آن و نیز استفاده بهینه از امکانات می باشد ، نتیجه این هدف علاوه بر ذخیره سازی انرژی موجب بازگشت سرمایه اولیه که صرف اجرای BMS  شده است می گردد. بر اساس تحقیقات بعمل آمده با توجه به ساختار BMS بطور میانگین در بحث ذخیره سازی انرژی حدود 25 الی 30 درصد کاهش مصرف وجود داشته است و بازگشت سرمایه در بازه زمانی 5/2 الی 3 سال امکان پذیر  خواهد بود.


       این سیستم وظیقه کنترل مجتمع و یکپارچه کلیه مولفه های ساختمان را به عهده خواهد داشت این سیستم با پیش بینی زیر ساخت‌های مختلف می‌تواند سیستمهای روشنائی، دیزل، ژنراتور، آسانسورها، پله‌برقی‌ها،‌ هوا رسان‌ها، اگزوست فن‌ها، اعلام حریق، صوتی، درب‌های ورود و خروج، پارکینگ‌ها را کنترل و زیر نظر داشته ضمناً وظیفه بهینه سازی و صرفه جوئی اقتصادی در بهربرداری از ساختمان را بعهده خواهد داشت این سیستم عموماً تجهیزات و تأسیسات عمومی و نیز دربهای هوشمند واحدهای تجاری و اداری را کنترل و ثبت خواهد نمود.

      در ذیل به اختصار به معرفی سیستم های تشکیل دهنده BMS خواهیم نمود.

وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
·        کنترل سیستم های روشنایی
·        کنترل تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
·        کنترل تهویه مطبوع
·        سیستم اعلام حریق و کنترل دود
·        کنترل تردد و حفاظت مدیریت
·        آسانسورها در زمان های خاص

 اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

- بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
-  ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان

- استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
-  ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
-  کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری
-  امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC و یا اینترنت

) با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکردهØ و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود (
- امکان اخذ گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد

اجزا تشکیل دهنده سیستم مدیریت ساختمان       Building Management System

 
سیستم کنترل تأسیسات الکتریکی ELECTRICAL EQUIPMENT

      شامل تجهیزات کنترلی ، سنسورها بهمراه ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری بمنظور کنترل کلیه فیدرهای ورودی و خروجی  و مانتیورینگ وضعیت آنها و عملکرد مناسب بسته به شرایط مترقبه و غیر مترقبه نظیر قطع برق ، وقوع حریق و ... جهت مصرف بهینه انرژی الکتریکی با امکان تهیه و تدارک گراف ها و نمودارهای مربوط به میزان مصرف که بصورت تجمیع شده با سایر سیستم ها عمل خواهند نمود.

 

 
سیستم کنترل تأسیسات مکانیکی  HVAC

      شامل تجهیزات کنترلی ، سنسورها بهمراه ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری جهت کنترل بویلرها ، پمپها ، منابع آب گرم بهداشتی ، چیلرها ، کمپرسورها ، سختی گیرها ، منابع کندانس ، دی اریتورها ، فن کویلها ، هوارسانها و سایر تجهیزات جهت مصرف بهینه انرژی با امکان تهیه و تدارک گراف ها و نمودارهای مربوط به میزان مصرف که بصورت تجمیع شده با سایر سیستم ها عمل خواهند نمود

 
سیستم کنترل تردد ACESS CONTROL

         شامل کارت خوانها ، تابلوهای کنترلی و گیتهای عبور و مرور جهت کنترل تردد پرسنل و خودرو و نیز عملکرد مناسب هنگام وقوع حریق و نیز برگزاری همایشات و ... که بصورت تجمیع شده با سایر سیستم ها عمل خواهند نمود . با بهره گیری از این سیستم کلیه درب‌های ورودی و خروجی توسط درب‌های هوشمند کنترل می‌گردند یعنی اینکه باز یا بسته بودن این دربها توسط سیستم BMS کنترل و ثبت می‌گردد. جهت واحدهای اداری و تجاری نیز با تعبیه درب‌های هوشمند می‌توان ساعت ورود و خروج و افراد مجاز به ورود و خروج را انتخاب و کنترل نمود.
سیستم تلویزیون مدار بسته CCTV

         شامل دوربینهای مداربسته ، ضبط کننده های دیجیتالی ، واحدهای واسطه جهت مدیریت تصاویر در ساختمان (PMS)  که بصورت تجمیع شده با سایر سیستم ها عمل خواهند نمود
سیستم اعلام و اطفاء حریق    & ANTI FIRE FIRE ALARM

شامل تجهیزات اعلام حریق به صورت هوشمند با قابلیت آدرس دهی و اتصال آن به سیستم مدیریت هوشمند ساختمان، امکان عملکرد صحیح را جهت اطفای و عدم توسعه حریق فراهم می سازد همچنین با در نظر گرفتن تجهیزات کنترلی قابل برنامه ریزی جهت سیستم های اطفای حریق اتوماتیک، عملکرد صحیح و و بهینه آنها را تضمین خواهد نمود لازم به ذکر است که با تعبیه دتکتورهای گاز طبیعی و شیرهای کنترلی برقی از نشت گاز طبیعی در ساختمان جلوگیری به عمل می آید. این سیستم قادر است محل دقیق حریق را مشخص کند و با توجه به طبقات و موقعیت معماری دارای ZONE بندیهای مختلف می‌باشد و از دتکتورهای ترکیبی دودی و حرارتی، شستی اعلام حریق و آژیر اعلام حریق و یک مرکز هوشمند تشکیل شده است که این مرکز نیز در اتاق کنترل قرار خواهد گرفت. مرکز هوشمند اعلام حریق دستورات لازم در زمان حریق مانند کنترل آسانسورها، سیستم صوتی، دربهای ورود و خروج را ارسال خواهد نمود.
سیستم کنترل و مانیتورینگ مرکزی UPS ها 
سیستم کنترل ، مانیتورینگ و مدیریت مصارف و انرژی LOAD MANAGEMENT & LOAD SHEDDING

شامل مانیتورینگ مصرف انرژی به همراه تعیین نام مصرف کننده ها و میزان مصرف هر بخش و کنترل مدیریت انرژی مصرفی می باشد که به منظور بهینه سازی و کاهش میزان مصرف انرژی انجام می گیرد.
سیستم روشنایی خروج و راهنما   Exit & Emergency Lighting  (اختیاری)

جهت تأمین روشنایی مورد نیاز جهت خروج اضطراری افراد از ساختمان که با توجه به مجهز بودن اکثر ساختمانها به دیزل ژنراتورهای برق اضطراری نصب آن بصورت اختیاری می باشد مع الوصف مطابق با قوانین و استانداردهای بین المللی در رابطه با حریق نظیر NFPA الزامی می باشد.
سیستم اعلام و اطفاء نشت گاز     GAS ALARM

جهت آشکار سازی نشت گاز و عملکرد لازم در قبال آن

توپولوژی شبکه :

      ساختار توپولوژی شبکه اصلی سیستم مدیریت هوشمند منطبق بر Ethernet TCP/IP که شامل سرورها ، ایستگاههای کاری بوده واز طریق اینترنت و یا شبکه های محلی کامپیوتری موجود (WAN/LAN) با یکدیگر ارتباط برقرار می سازد که به لحاظ سخت افزاری نیاز به استفاده از ازسیستمهای مدرن با ساختار باز (Open)  می باشد که تسهیلات بشرح ذیل را برای کاربر فراهم می سازد.

 

 
تدارک و نصب سریع با حداقل هزینه ممکن
امکان توسعه و تغییر ساختار سیستم توسط کاربر در آینده در حداقل زمان ممکن
عدم وابستگی به یک سازنده خاص و امکان استفاده از تجهیزات سایر سازندگان
کاهش هزینه های بهره برداری و نگهداری
دارای دیاگرام معماری، پلات فرم، پروتکل باز با قابلیت و سهولت بالا جهت تهیه برنامه و امکان تغییر آن در هر زمان بدون ایجاد هرگونه وقفه در عملکرد ساختمان
امکان ارتباط مستقیم و انتقال اطلاعات با سایر تجهیزات از طریق شبکه، پورت های واسطه و تجهیزات مخابراتی
دارای امکانات مناسب جهت تجمیع سازی سیستم هوشمند با یکدیگر و سایر بخشهای ساختمان (Integration)
ارتباط سریع تجهیزات با یکدیگر، بدون نیاز به تهیه برنامه خاص و داشتن توپولوژی شبکه ، اسامی، آدرسها و عملکرد آنها
تسهیلات ارتباطی مناسب، جهت ارتباط سیستمهایکنترلی با عملکرد مشترک
عدم استفاده از تجهیزات واسطه جهت دریافت و ارسال اطلاعات و یا تغییر الگوریتم و پروتکل کاربردی
قابلیت پروتکل ارتباطی از نوع لایه ای و Peer to Peer مبنی بر ارسال اطلاعات در قالب یک پاکت، مطابق با پروتکل های اینترنت و اترنت
قابلیت ارتباط اجرا با یکدیگر از طریق ترنسیورهای محلی، مخابراتی، برقی، رادیویی و نوری

با استفاده از امکانات وب نیز قادر خواهید بود در هر زمان و مکان کلیه مولفه های ساختمان که در معرفی اجزا سیستم نیز بدان اشاره شد ، تحت کنترل و مانیتورینگ خود داشته باشید که این خود تأثیر بسزایی در کاهش هزینه ها به همراه خواهد داشت.

با اجرای طرح سیستم مدیریت ساختمان BMS میتوان به اکثر اهداف صدرالاشاره دست یافت و علاوه بر آن  افزایش ضریب ایمنی و آسایش و نیز طول عمر مفید تجهیزات و راندمان کاری را نیز در پی خواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد